Кашони ком – проблеми със сайтът

Home »  Без категория »  Кашони ком – проблеми със сайтът

On май 1, 2010, Posted by , In Без категория, By ,,, , With Коментарите са изключени за Кашони ком – проблеми със сайтът

Кашони ком проблеми със сайтът

Кашони ком претърпя сериозен проблем със своя интернет сайт.

В резултат в момента, към настояща дата кашони ком вече не е на същата позиция в Гугъл, както до скоро. Нашите клиенти знаят, че сайтът kashoni.com стоеше неизменно на първо място в гугъл, при търсене на думата „кашони”. В момента това съвсем не е така, но се очаква отново да се възвърнат същите позиции за думата кашони.

Какво се случи?

Ще започнем отдалече. Интернет сайтове се визуализират на нашите компютри не на принципа на торентите, където самият файл се съхранява на десетки (или стотици) домашни компютри, а самият торент е мъничко файлче, задаващо пътя до „истинския” файл, за който торента представлява нещо като входен билет или ключ. Интернет сайтовете се съдържат на компютър (сървър) и вие всъщност изтегляте файловете на сайта при посещаване на домейна (адреса на този сайт в даден съврър). Фирмите, които съхраняват интернет сайтовете и дават възможност те да бъдат посещавани 24 часа и 7 дни в седмицата, през цялото време, се наричат хостинг компании. В случая сайтът за кашони се съхраняваше вероятно в най-голямата хостинг компания в световен мащаб – GoDeddy.

Принципно GoDeddy е американска компания, сървърите им вероятно се намират в някой прочут от холивудските филми щатски град, например Ню Йюрк, Бостан, Лос Анджелис. Какво обаче стори със своя клиент кашони ком тази огромна хостинг компания? Откровено казано те извършиха най-селско изнудване, тотално непрофесионално отношение към клиента си от България кашони ком. Може да се каже, че постъпката им беше като на бистричански селянин, макар малцина да знаят какво реално е бистричански селянин. И тък като едвали някой бистричански селянин ще си купува кашони през интернет, то ще използваме друго сръвнение – ГоДедди постъпиха с кашони ком като селски… не само селски… ами цигански терикати.

Какво точно стана със сайта за кашони?

Без особено старателно предупреждение сайтът за кашони беше спрям. На електронната поща на фирмата пристигна странен и-мейл, в който се обвиняваше кашони ком в злоупотреби с хостинга, по-точно в натоварен трафик и спам. Искаха 200 долара, за да пуснат отново сайтът или 72 долара, за да може да бъде преместен сайтът на друг хостинг. Казано за незапознатите: това прилича на таксиджия, който по средата на пътя спира колата и казва „Ще прощавате, господине, ама сте много тежък, не сме се разбрали да товарите толкова таксито. 200 кила сте, ще ми повредите таксито! Или плащайте тройно и ще ви откарам, както се уговорихме, или плащайте двойно и ще ви прехвърля в друго такси.” Ето точно така напрактика постъпиха американците, великата хостинг компания. Жалките им двеста долара бяха платени, но сайтовете все още не тръгнаха. Плати им се още една година хостинг и пак не тръгваха сайтовете. Накрая кашони ком категорично и твърдо заплаши проклетата хостинг компания със съд, заради претърпяни финансови загуби. И естествено, мазния, дебел американския тийнейджър, работещ зад компютър някъде в Щатите, лапащ хамбургери и пиещ кола, като прочел това за съд и че може да има проблем с работното си място… бързичко пусна отново сайтовете. Сигурно бъргъризираната му глава чете по стотици такива и-мейли за пускане на хостинг и само подобно нещо като думите съд, загуба на работа или секс, са способни да го събудят, че да свърши нещо.

В крайна сметка kashoni.com отново е на линия, но щетите са на лице. Сайтът съвсем не е на първо място при търсене на кашони в Гугъл, ами дори не е и на първа страница.